martedì 16 settembre 2014
BOILED RICE WITH VEGETABLES - RISO BOLLITO CON VERDURE
A fresh dish, simple and also very fast. We can allows choosing to eat at room temperature or warm. And 'good in all 2 ways.
Ingredients for 4 people:
320 grams of rice for rice salads
1 red pepper
1 yellow pepper
100 grams of green beans
the juice of one lime
half a teaspoon of ginger powder
salt, oil
preparation:
Clean and wash the peppers. Cut them into strips and cook them in a pan with olive oil and shallots. Meanwhile peeled green beans, cut them in half and let them blanch in boiling water.
Cook the peppers until they are almost cooked but still crunchy. Do the same thing with the green beans in order to have crunchy crispy.
Cook the rice and then in a pot of hot water. When cooked obtained, leave to cool then place in a bowl with peppers and green beans. Add the lime juice, ginger, salt and oil. Mix well and serve immediately.
Un piatto fresco, semplice e anche molto veloce. Possiamo sciegliere di mangiarlo a temperatura ambiente o caldo. E' buono in tutti e 2 i modi.
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di riso per insalate di riso
1 peperone rosso
1 peperone giallo
100 grammi di fagiolini
il succo di un lime
mezzo cucchiaino di zenzero in polvere
sale, olio
Preparazione:
Pulite e lavate i peperoni. Tagliateli a listarelle e metteteli a cuocere in una padella con olio e scalogno. Nel frattempo mondate i fagiolini, tagliateli a metà e fateli sbollentare in acqua bollente.
Cuocete i peperoni fino a quando saranno ancora croccanti ma ormai cotti. Fate la stessa cosa con i fagiolini in modo da avere croccanti anch'essi.
Fate cuocere il riso quindi in una pentola di acqua calda. A cottura ottenuta, fatelo raffreddare poi mettetelo in una ciotola con i peperoni e i fagiolini. Unite il succo del lime, lo zenzero, il sale e l'olio. Amalgamate bene il tutto e servite subito.