domenica 7 settembre 2014

FRUIT CUP WITH ICE CREAM AND BATIAJE - COPPA ALLA FRUTTA CON GELATO E BATIAJE



The "batiaje" cookies are made ​​with corn flour and lots of butter. They are produced mainly in the town of Barge (Cuneo), where it is said that they were eaten after the ceremony of baptism. I have them paired with a delicious cup of melon, peaches and black grapes with yogurt and low-fat ice cream ... great !!

Ingredients for 4 people: 
300 grams of homemade ice cream with cream 
8 biscuits batiaje 
300 grams of low-fat yogurt 
1 melon 
2 peaches 
1 orange 
1 bunch of black grapes 

preparation 
Clean, peel and cut the melon into pieces not very big and put it in a bowl with the berries of grapes and peaches cut into small pieces. Squeeze in the juice of an orange and cook.
Then arrange in dessert glasses and pour the yogurt first then add the ice cream and cookies to finish batiaje. Bon Appetite! :)



Le "batiaje" sono dei biscotti fatti con farina di mais e molto burro. Vengono prodotti prevalentemente nella città di Barge (Cuneo) dove si narra che venissero mangiati dopo la cerimonia dei battesimi. Li ho abbinati ad una gustosissima coppa di melone, pesche e uva nera con yogurth magro e gelato alla crema...fantastico!!

Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di gelato artigianale alla crema
8 biscotti batiaje
300 grammi di yogurth magro
1 melone
2 pesche
1 arancia
1 grappolo di uva nera

Preparazione
Pulite, sbucciate e tagliate il melone a pezzi non molto grandi e mettetelo in una ciotola con gli acini di uva e le pesche tagliate a pezzi piccoli. Spremete all'interno il succo di un'arancia e fate insaporire.
Disponeteli quindi in bicchieri da dessert e versate prima lo yogurth poi unite il gelato e per finire i biscotti batiaje. Buon appetito!:)