martedì 16 settembre 2014

WHOLE PASTA WITH RAW HAM AND BROAD BEANS - SPAGHETTI INTEGRALI CON FAVE E PROSCIUTTO CRUDO


A mix of delicious flavors and well balanced. An experiment really successful this time!

Ingredients for 4 people: 
320 grams of whole wheat pasta (preferably spaghetti) 
100 grams of fresh or frozen broad beans 
80 grams of ham 
oil, salt, pepper 

preparation: 
Pass the beans in a pan with a clove of garlic and a little oil (if the beans are frozen). Let them cook for about 5 minutes. Reduce the heat and add the ham. Cook for not more than 2/3 minutes. Turn off the heat, cover and cook the pasta in plenty of hot water. When cooked obtained, drain and sauté. Grated pecorino cheese, stir and serve immediately.



Un mix di sapori deliziosi e ben bilanciati. Un esperimento veramente ben riuscito questa volta!

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pasta integrale (preferibilmente spaghetti)
100 grammi di fave fresche o surgelate
80 grammi di prosciutto crudo
olio, sale, pepe

Preparazione:
Passate le fave in padella con un spicchio di aglio e un filo di olio (se le fave sono surgelate). Fatele insaporire per circa 5 minuti. Abbassate il fuoco e aggiungete il prosciutto crudo. Cuocete per non più di 2 / 3 minuti. Spegnete il fuoco, coprite e fate cuocere la pasta in abbondante acqua calda. A cottura ottenuta, scolate e saltate in padella. Grattate abbondante pecorino, mantecate e servite subito.