mercoledì 24 settembre 2014

SAUSAGE OF BRA (WITH BEEF) AND POTATOES IN PAN - Salsiccia di Bra e patate in padella


The potatoes in the pan with the sausage are a "magnificence" of the popular Italian cuisine. In this revision I used the Bra sausage (veal sausage), cooked over a very short (only a browning)

Ingredients for 4 people: 
400 grams of sausage Bra 
4 large potatoes of Entraque 
2 cloves of garlic 
half a glass of white wine 
butter 
rosemary 
spicy red sauce (ketchup instead) 
salt and pepper 

preparation: 
In my humble opinion, to get the most from the baking pan in a potato before it is absolutely necessary to boil in saucepan until it is very very soft. After having them well then boil, peel them and put them to fry in a pan with 20 grams of butter and a sprig of rosemary. When outside you will be fully sealed, salt and cook for 20 minutes over low heat. Add a little water if you see that dry too. When cooked obtained, remove the potatoes and rosemary now cooked in the same pan and put a tablespoon of olive oil and a clove of garlic. Brown the sausage and then pour in half a glass of white wine. Cook until the alcohol to dry completely then serve immediately with the spicy tomato sauce.



Le patate in padella con la salsiccia sono una "magnificienza" della cucina popolare italiana. In questa mia piccolissima rivisitazione ho usato la salsiccia di Bra (salsiccia di vitello), fatta cuocere pochissimo (solo una rosolatura)

Ingredienti per 4 persone:
400 grammi di salsiccia di Bra
4 patate grandi di Entraque
2 spicchi di aglio
mezzo bicchiere di vino bianco
burro
rosmarino
salsa rossa piccante (ketchup in alternativa)
sale, pepe

Preparazione:
A mio modesto avviso, per ottenere il massimo dalla cottura in padella di una patata è assolutamente necessario farla prima bollire in pentola fino a renderla  molto molto morbida. Dopo averle fatte ben bollire quindi, sbucciatele e mettetele a rosolare in una padella con 20 grammi di burro e un rametto di rosmarino. Quando la parte esterna si sarà completamente sigillata, salate e fate cuocere per almeno 20 minuti a fuoco basso. Aggiungete un goccio di acqua se vedete che si asciugano troppo. A cottura ottenuta, togliete le patate e il rosmarino ormai cotto e mettete all'interno della stessa padella un cucchiaio di olio e uno spicchio di aglio. Fate rosolare la salsiccia quindi sfumate con un mezzo bicchiere di vino bianco. Cuocete fino ad ottenere la completa evaporazione dell'alcool quindi servite subito con della salsa piccante di pomodoro.