mercoledì 3 settembre 2014

ESCALOPES AT THE ORANGE WITH PURPLE POTATO PUREE (VITELOTTE) - SCALOPPINE ALL'ARANCIA CON PUREE DI PATATE VIOLA


A tasty main dish very special: in fact I used the potato "Vitelotte" from a potato purple color native of Peru; very tasty and with the color very "nice"!

Ingredients for 4 people: 
4 slices of beef scallops 
2 organic oranges 
1 small glass of Marsala 
oregano, salt, pepper 

For the puree 
500 grams of potatoes "Vitelotte" purple 
30 grams of butter 

preparation: 
Bake the potatoes in a pressure cooker. When they are ready, peel and mash the vegetables passes. Put them in a pan and add the butter and if you see this is too thick even half a glass of milk. Turn right until you get a good creamy consistency
Then prepare the scallops in flour impanandole. In a skillet, fry a little oil with the shallots. Add the slices of meat then pour the Marsala wine and let the alcohol evaporate completely. Then add the orange juice and cook over low heat for 10 minutes. When they are cooked, serve immediately with the purple puree.





Un gustoso secondo piatto molto particolare: Ho infatti usato la patata "Vitelotte" una patata dal colore viola originaria del Perù; molto saporita e dal colore "simpatico"! 

Ingredienti per 4 persone:
4 fettine di scaloppine di manzo
2 arance biologiche
1 bicchierino di Marsala
origano, sale, pepe

Per il puree
500 grammi di patate "Vitelotte" viola
30 grammi di burro

Preparazione:
Mettete a cuocere le patate in pentola a pressione. Quando saranno pronte, sbucciatele e passatele al passa verdura. Mettetele in un tegame e aggiungete il burro e se vedete che è troppo denso anche mezzo bicchiere di latte. Girate bene fino ad ottenere una buona consistenza cremosa
Preparate quindi le scaloppine impanandole nella farina. In una padella, soffriggete un poco di olio con lo scalogno. Unite le fettine di carne quindi versate il marsala e fate evaporare completamente l'alcool. Aggiungete quindi il succo di arancia e cuocete a fuoco basso per 10 minuti. Quando saranno cotte servite subito con il puree viola.