lunedì 15 settembre 2014

VENETIAN'S LIVER - FEGATO ALLA VENEZIANA


Another great classic of Italian cooking that I proposed in the original version, without alteration ... well proven already by posterity!

Ingredients for 4 people: 
4 slices of beef liver 
200 grams of white onions categorically 
40 grams of butter 
half a liter of vegetable stock 
1 tablespoon of apple cider vinegar 
1 tablespoon brown sugar 
parsley 
salt and pepper 

preparation: 
Cut the onions into thin slices. Put them to fry in a pan with butter. When they have begun to brown, add the apple cider vinegar and brown sugar and let it caramelize. Add 2 ladles of broth, then close and cook for about 30 minutes.
Meanwhile, cut into triangles is not tiny slices of the liver. Pat it dry thoroughly with a paper towel from the kitchen, then, once spent time stewing onions, add the liver and cook for no more than 10 minutes. Add salt and pepper, add a generous handful of chopped parsley and serve immediately.



Un altro grande classico della cucina italiana da me riproposto in versione originale, senza alterazione...ottimamente collaudato già dai posteri!

Ingredienti per 4 persone:
4 fettine di fegato di manzo
200 grammi di cipolle categoricamente bianche
40 grammi di burro
mezzo litro di brodo vegetale
1 cucchiaio di aceto di mele
1 cucchiaio di zucchero di canna
prezzemolo
sale, pepe

Preparazione:
Tagliate le cipolle a fettine sottili. Mettetele a rosolare in una padella con il burro. Quando avranno cominciato ad imbiondire, aggiungete l'aceto di mele e lo zucchero di canna e fate caramellare. Unite 2 mestoli di brodo, poi chiudete e fate cuocere per circa 30 minuti.
Nel frattempo, tagliate a triangoli non molto piccoli le fettine di fegato. Tamponatelo bene con un foglio di carta assorbente da cucina, quindi, una volta trascorso il tempo di stufatura delle cipolle, aggiungete il fegato e fatelo cuocere per non più di 10 minuti. Salate, pepate, unite una manciata generosa di prezzemolo tritato e servite subito.