giovedì 25 settembre 2014

PASTA AL FORNO OF THE SUNDAY - PASTA AL FORNO DELLA DOMENICA


Wow, the pasta al forno..there is air of celebration just pronouncing the words !! This is the version "Recicled" made with many ingredients that "advance" in the fridge. In this version, I have absolutely saved ... luckily I do not have to do blood tests to short !! :))

Ingredients for 4 people: 
400 grams of macaroni pasta of durum wheat 
8 slices of cooked ham 
1 mozzarella 
80 grams of sweet gorgonzola 
100 grams of meat sauce Bolognese obviously homemade! 
150 ml of sauce homemade (see recipe on my blog) 
grated Parmesan cheese 
bread crumbs 
butter 
salt, pepper, olive oil 

preparation: 
Preparing a little long ... but worth the effort! :) After preparing the béchamel sauce and the meat sauce, put to cook the pasta in boiling water. Drain when there are about 2 minutes at the end of the cooking optimal. Let cool slightly, then grab a baking sheet, imburratela then place a layer of macaroni, then a layer of ham, one of ragout, a few pieces of mozzarella and gorgonzola, finished the layer with the béchamel sauce. Now make another "plan" like this and ended up placing grated Parmesan cheese, bread crumbs and butter to brown. Bake at 200 degrees for 20 minutes.Make gratinate then again for another 5 minutes. Let cool slightly then serve.



Wow, la pasta al forno..c'è aria di festa solo a pronunciarne le parole!! Questa è la versione "riciclona" fatta con molti ingredienti che "avanzano" in frigo. In questa versione, non mi sono assolutamente risparmiato...fortunatamente non devo fare gli esami del sangue a breve!!:))

Ingredienti per 4 persone:
400 grammi di pasta maccheroni di grano duro
8 fette di prosciutto cotto
1 mozzarella
80 grammi di gorgonzola dolce
100 grammi di ragout alla bolognese ovviamente fatto in casa!
150 ml di besciamella fatta in casa (vedi ricetta nel mio blog)
parmigiano grattugiato
pangrattato 
burro
sale, pepe, olio

Preparazione:
Preparazione un poco lunga...ma merita la pena!:) Dopo aver preparato la besciamella e il ragout, mettete a cuocere la pasta in acqua bollente. Scolatela quando mancheranno circa 2 minuti alla fine della cottura ottimale. Fate raffreddare leggermente, quindi prendete una teglia da forno, imburratela quindi disponete uno strato di maccheroni poi uno strato di prosciutto, uno di ragout, qualche pezzo di mozzarella e gorgonzola, terminate lo strato con la besciamella. Fate ora un altro "piano" come questo e finite disponendo sopra parmigiano grattugiato, pangrattato e burro per dorare. Infornate a 200 gradi per 20 minuti. Fate gratinare poi ancora per altri 5 minuti. Fate leggermente intiepidire quindi servite.