sabato 6 settembre 2014

AGNOLOTTI FILLED OF ASPARAGUS WITH LEVISTICUM AND BUTTER AND SAGE SAUCE - AGNOLOTTI RIPIENI AGLI ASPARAGI CON LEVISTICO E BURRO E SALVIA


What good the lovage !! Called the "celery of mountain" gives a flavor to dishes, especially the main courses. I used it with the agnolotti stuffed with asparagus and a classic sauce with butter and sage. I really have enjoyed them!

Ingredients for 4 people: 
6 dozen agnolotti stuffed with asparagus 
4 tablespoons of dried lovage 
80 grams of butter 
8 sage leaves 
salt and pepper 

preparation: 
Melt the butter in a double boiler with sage and lovage. Meanwhile cook in a pot full of hot water agnolotti. When cooked obtained, drain and place in a bowl single serving. Pour over the butter mixture with the herbs and serve immediately.



Che buono il levistico!! Definito il "sedano di montagna" conferisce ai piatti un sapore deciso, soprattutto ai primi. Io l'ho usato con gli agnolotti ripieni agli asparagi e una salsa classica al burro e salvia. Me li sono goduti veramente!

Ingredienti per 4 persone:
6 dozzine di agnolotti ripieni agli asparagi 
4 cucchiai di levistico essiccato
80 grammi di burro
8 foglie di salvia
sale, pepe

Preparazione:
Fate sciogliere a bagnomaria il burro con la salvia e il levistico. Nel frattempo fate cuocere in una pentola piena di acqua calda gli agnolotti. A cottura ottenuta, scolateli e disponeteli in una ciotolina mono porzione. Versate sopra il composto di burro con gli aromi e servite subito.