martedì 23 settembre 2014

HOMEMADE GNOCCHI WITH RICOTTA CHEESE AND PESTO SAUCE - GNOCCHI FATTI IN CASA CON SALSA DI RICOTTA AL PESTO


It took me a long time to make this recipe, but I assure you that the result was very satisfactory. I really like the dumplings (especially homemade ones) that I match them with the sauces of my creation, even more strange!

Ingredients for 4 people:
For the gnocchi
800 grams of potatoes
160 grams of flour
1 whole organic egg
50 grams of grated Parmesan cheese
salt and pepper

For the dressing:
200 grams of cottage cheese
2 tablespoons of homemade pesto and prepared before
extra virgin olive oil

preparation:
Take the potatoes and place them in a pressure cooker to boil. When they are ready, peel them and put them in a potato masher. Now put in a bowl and add the flour, egg, Parmesan, salt, pepper and a pinch of nutmeg. Knead well until the dough is soft but elastic. Take a "vein" along on a floured surface and then helping with the tool cut the gnocchi.
Then prepare the ricotta with the pesto by combining the two ingredients and adding a drop of oil to make it softer. Then put it in a warm water bath at a low temperature but 2 minutes before draining the gnocchi.
Make then cook the gnocchi themselves in a pot of boiling water. When cooked, arrange them in a bowl and pour in even the ricotta sauce. Mix everything together and serve immediately with slices of Parmesan cheese.



Ho impiegato molto tempo per fare questa ricetta, ma vi assicuro, che il risultato è stato molto soddisfacente. Mi piacciono tantissimo gli gnocchi (soprattutto quelli fatti in casa) che li abbino con le salse di mia creazione, anche più strane!

Ingredienti per 4 persone:
Per gli gnocchi
800 grammi di patate
160 grammi di farina
1 uovo biologico intero
50 grammi di parmigiano grattugiato
sale, pepe

Per il condimento:
200 Grammi di ricotta
2 cucchiai di pesto fatto in casa e preparato prima
olio extravergine di oliva

Preparazione:
Prendete le patate e mettetele in una pentola a pressione a lessare. Quando saranno pronte sbucciatele e mettetele in uno schiacciapatate. Mettete adesso in una ciotola e unite anche la farina, l'uovo, il parmigiano, il sale, il pepe e un pizzico di noce moscata. Impastate bene il tutto fino ad ottenere un impasto morbido ma elastico. Fate un "filone" lungo su una spianatoia infarinata quindi aiutandovi con l'apposito strumento tagliate gli gnocchi. 
Preparate poi la ricotta con il pesto unendo i 2 ingredienti e aggiungendo un goccio di olio per renderlo più morbido. Mettetelo quindi a scaldare a bagno maria ma a bassa temperatura 2 minuti prima di scolare gli gnocchi.
Fate quindi cuocere gli gnocchi stessi in una pentola di acqua bollente. A cottura ultimata disponeteli in una ciotola e versate all'interno anche la salsa di ricotta. Amalgamate il tutto e servite subito con delle scaglie di parmigiano.