mercoledì 3 settembre 2014
EGGS WITH BLACK TRUFFLE - UOVO CON TARTUFO NERO
Someone say that to fully enjoy the truffle tasting it is necessary to do it with an egg, Nothing of more true! I tried the black variety of San Damiano d'Asti. Quite fragrant although not comparable in quality to that of white Alba. Anyway, just know how to please :)
Ingredients for 4 people:
4 organic eggs
1 black truffle of San Damiano d'Asti or Alba not very large
30 grams of butter
salt
preparation:
It 's very simple. Take a frying pan, melt the butter inside then put the eggs to cook. When they have taken on a beautiful color, remove from heat, arrange on a plate and then, with the proper tool, scrape over a few flakes of truffle. Add salt and pepper ... and enjoy this treat!
Dicono che per gustare appieno il tartufo è necessario farlo gustandolo con un uovo: niente di più vero! Io ho provato la varietà nera di San Damiano d'Asti. Abbastanza profumato anche se, non paragonabile come qualità a quello bianco di Alba. Ad ogni modo, basta sapersi accontentare!:)
Ingredienti per 4 persone:
4 uova biologiche
1 tartufo nero di San Damiano d'Asti o Alba non molto grande
30 grammi di burro
sale
Preparazione:
E' molto semplice. Prendete un padellino, fate sciogliere all'interno il burro quindi mettete le uova a cuocere. Quando avranno assunto un bel colore, toglietele dal fuoco, disponetele su di un piatto quindi, con l'apposito utensile, grattate sopra qualche scaglia di tartufo. Salate, pepate...e godete di questa meraviglia!