venerdì 14 novembre 2014
SOUP OF RICE WITH CERVERE'S LEEKS, MILK AND POTATOES - MINESTRA DI RISO CON PORRO CERVERE, LATTE E PATATE
A dish, rice, potatoes and milk widespread in the Occitane valleys and not only. Originally "poor course" but full of flavor. The leek Cervere used by me, gives it the right balance.
Ingredients for 4 people:
300 grams of rice for soups
1 leek Cervere
2 potatoes
20 grams of butter
oil, salt
half a liter of milk
Preparation
Take a pan with the oil, butter and leek. When golden brown, add the diced potatoes and latte.Cuocete for about 15 minutes then add the rice and cook until cooked perfect (read the time required on the packaging of rice). Serve by adding, if you will, of the grated cheese.
Un piatto, riso, patate e latte molto diffuso nelle vallate Occitane e non solo. Di origini "povere" ma ricco di sapore. Il porro Cervere da me usato, gli conferisce il giusto equilibrio.
Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di riso per minestre
1 porro Cervere
2 patate
20 grammi di burro
olio, sale
mezzo litro di latte
Preparazione
Fate un soffritto con olio, burro e porro. Quando si sarà dorato aggiungete le patate a dadini e il latte.Cuocete per 15 minuti circa quindi unite il riso e cuocete fino a cottura ottimale (leggete il tempo richiesto sulla confezione del riso). Servite aggiungendo, se volete, del formaggio grattugiato.