giovedì 20 novembre 2014

SAUMUR MOUSSEUX - FRANCE

File:Bouteille Saumur.JPG

SAUMUR MOUSSEUX

Wine produced in the municipalities of Gennes, Saumur, Souloire. The grapes used are mainly Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon as about the red. Chenin Blanc as regards the background.
The grapes are harvested at full maturity of the grapes. The crushing of the grapes is done with horizontal presses. The fermentation lasts generally 15 days in vats.
The color is light yellow. Fruity odor. Flavor balanced with good liveliness.
The service temperature of the blank should be between 9 and 10 degrees.
It goes, white, with sweet or as an aperitif.






Vino prodotto nei comuni di Gennes, Saumur, Souloire. I vitigni impiegati sono prevalentemente Cabernet franc e Cabernet Sauvignon per quanto riguardo il rosso. Chenin Blanc per quanto riguarda il bianco.
La vendemmia viene fatta a completa maturità dell'uva. La pigiatura dell'uva avviene con presse orizzontali. La fermentazione dura generalmente 15 giorni in tini.
Di colore leggero giallo paglierino. Odore fruttato. Sapore equilibrato con buona vivacità.
La temperatura di servizio del bianco deve essere tra i 9 e i 10 gradi.
Si abbina, il bianco, con dolci o come aperitivo.