lunedì 17 novembre 2014

SAUSAGE OF BRA AND YELLOW PEPPERS WITH MOSCATO WINE - SALSICCIA DI BRA E PEPERONI GIALLI AL MOSCATO



The Bra sausage is a type of sausage made with beef. It was designed by the butchers of the charming Cunese town  for the Jewish community of Cherasco that could not eat pork. Theoretically you must eat it raw, but I wanted to cook it slightly, leaving it slightly "red" inside to enjoy the full taste "cooked / raw" the sausage itself pulls out during cooking.
Excellent peppers baked in a pan first and then flavored. The muscat sweet hills of the Langa gives it a pleasant slightly sweet and fruity sensations .... I try sooner or later in life! ;-)

Ingredients for 4 people:
300 grams of sausage Bra
2 yellow peppers to Cueno
1 yellow onion
1 clove of garlic
1 glass of muscat dessert wine with low alcohol content
1 stalk of celery
oil, salt, pepper

preparation:
Clean and cut the peppers by removing the seeds and the white inside.
Cut them into pieces not very big then arrange on a baking paper on a baking tray and cook them with the skin side up, for about 25 minutes at 180 degrees turning them occasionally so they will not burn.
When the cooking is obtained, remove them from the oven and remove the peel, which should, at this point, come off easily. Rub of garlic and let them sit for about 10 minutes.
In a pan, take a pan with the oil and onion and cook the peppers for about 10 minutes. Then add the sausage and Muscat. Let the alcohol evaporate completely without "to make get flame" and cook for just 5 minutes!
When cooked obtained serve hot with a pinch of salt and pepper



La salsiccia di Bra è un tipo di insaccato fatto con la carne di manzo. Fu ideata dai macellai della ridente cittadina cuneese per la comunità ebraica di Cherasco che non poteva mangiare maiale. Teoricamente si mangia cruda, ma io ho voluto cuocerla leggermente lasciandola leggermente "rossa" all'interno per assaporare in pieno il gusto "cotto / crudo" che la salsiccia stessa tira fuori durante la cottura.
Ottimi i peperoni cotti al forno prima e insaporiti in padella poi. Il moscato dolce delle colline della Langa gli conferisce un gradevolezza leggermente dolce e note fruttate....sono sensazioni da provare prima o poi nella vita! ;-)

Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di salsiccia di Bra
2 peperoni gialli di Cueno
1 cipolla bionda
1 spicchio di aglio
1 bicchiere di vino moscato dolce a bassa gradazione
1 costa di sedano
olio, sale, pepe

Preparazione:
Pulite e tagliate i peperoni eliminando la parte bianca e i semi all'interno. 
Tagliateli a pezzi non molto grandi quindi disponeteli su una carta forno sopra una leccarda e fateli cuocere, con la buccia rivolta verso l'alto, per circa 25 minuti a 180 gradi girandoli ogni tanto per non farli bruciare.
A cottura ottenuta, toglieteli dal forno e togliete la buccia che dovrebbe, a questo punto, venir via facilmente. Strofinateli di aglio e fateli riposare per circa 10 minuti.
In una padella, fate un soffritto con olio e cipolla e fate cuocere i peperoni per circa 10 minuti. Unite poi la salsiccia e il moscato. Fate evaporare completamente l'alcool senza far "fiammare" e cuocete per soli 5 minuti!
A cottura ottenuta servite caldo con un pizzico di sale e di pepe