domenica 9 novembre 2014
ROBIOLA, GRAPEFRUIT AND CERVERE'S LEEK - ROBIOLA, POMPELMO E PORRO CERVERE
A second plate of cheese created by combining two excellent local food such as soft cheese and leek Cervere with the intense flavor "equilibrated" bitter of the grapefruit yellow ... a real delicacy!
Ingredients for 4 people:
4 fresh soft cheese from about 100 grams each
2 yellow grapefruit
1 leek Cervere
2 teaspoons tarragon
2 tsp chives
oil, salt, pepper
preparation:
Stewed in a saucepan with the milk and butter, leek, cut into rounds. In the meantime, peel the grapefruit and place it in a dish on the soft cheese. When cooked leeks obtained, add them in the same dish of soft cheese and sprinkle them with tarragon and chives. Lightly oil and serve
Un secondo piatto di formaggio creato abbinando 2 eccellenze gastronomiche locali quali la robiola e il porro Cervere insieme al sapore intenso "equilibratamente" amaro del pompelmo giallo...una vera squisitezza!
Ingredienti per 4 persone:
4 robiola fresche da circa 100 grammi ognuna
2 pompelmi gialli
1 porro Cervere
2 cucchiaini di dragoncello
2 cucchiaini di erba cipollina
olio, sale, pepe
Preparazione:
Stufate in un tegame, con il latte e il burro, il porro tagliato a rondelle. Nel frattempo pelate il pompelmo e disponetelo in un piatto sopra la robiola. A cottura dei porri ottenuta, uniteli nello stesso piatto della robiola e cospargete questi ultimi con il dragoncello e l'erba cipollina. Oliate leggermente e servite