Perhaps one of the dishes most "loved" of the Fair Leeks! A special roll, creamy and flavorful with the excellence of Piedmont meat and the smell of leek Cervere. Try it!
Ingredients for 4 peoples
4 slice of tender beef
2 leeks of Cervere
1 roll of puff pastry
4 slices of cheese Raschera
1 package of cream
30 grams of Butter,
milk
salt and pepper
milk
salt and pepper
preparation
Take the slices and beat them finely.
In a pan saute the leeks, cut into rounds with a knob of butter salt, half a glass of milk and cream. Cook over low heat for about 20 minutes.
Lay the slices, settle over the slices of fontina cheese and a spoonful of sautéed leeks for each slice. Roll the whole thing and let it cook long enough to make the flesh color.
Now roll out the pastry and wrap the rolls freshly made.
Brush the surface with the egg yolk in order to browning and bake at 200 degrees for 15 minutes. Serve fresh from the oven.
Great Langhe Favorita with a white or a Dolcetto d'Alba.
Take the slices and beat them finely.
In a pan saute the leeks, cut into rounds with a knob of butter salt, half a glass of milk and cream. Cook over low heat for about 20 minutes.
Lay the slices, settle over the slices of fontina cheese and a spoonful of sautéed leeks for each slice. Roll the whole thing and let it cook long enough to make the flesh color.
Now roll out the pastry and wrap the rolls freshly made.
Brush the surface with the egg yolk in order to browning and bake at 200 degrees for 15 minutes. Serve fresh from the oven.
Great Langhe Favorita with a white or a Dolcetto d'Alba.
Forse uno dei piatti più "amati" della Fiera dei Porri! Un particolare involtino cremoso e saporito con l'eccellenza della carne piemontese e la fragranza del porro Cervere. Da provare!
Ingredients for 4 peoples
4 fettine di carne di vitello piemontese
2 porri di Cervere
1 rotolo di pasta sfoglia
4 fettine di Fontina DOP
1 pacchetto di panna da cucina
30 grammi di burro
latte
sale e pepe
Preparazione
Prendere le fettine e batterle finemente.
In una padella fate rosolare i porri tagliati a rondelle con una noce di burro sale, mezzo bicchieri di latte e la panna da cucina. Cuocete a fuoco basso per circa 20 minuti.
Stendete le fettine, sistematevi sopra le fettine di fontina ed un cucchiaio di porro rosolato per ogni fettina. Arrotolate il tutto e fate cuocere il tempo sufficiente a far colorire la carne. Adesso stendete la sfoglia e avvolgete gli involtini appena fatti. Spennellate la superficie con del rosso d'uovo in modo da farlo dorare e infornate a 200 gradi per 15 minuti. Servite appena sfornato.
Ottimo con un Langhe Favorita bianco o un Dolcetto d'Alba.