giovedì 13 novembre 2014

HOMEMADE BREAD - PANE FATTO IN CASA




Ingredients for 4/5 persons:
For the yeast "special":
12 grams of yeast
100 ml of warm water
1 tablespoon of flour 0
1 teaspoon of sugar.

For the dough
250 grams of flour type 0
100 ml of water
1 teaspoon sugar
Oil rises.

Procedure:
Prepare the yeast by putting in a little dish, the ingredients (yeast, water, flour, sugar, etc). Mix well and let stand. After doing this sit for about half an hour, prepare the dough in a mixer and add the yeast "special." Turn on the machine and let mix (about a quarter of an hour). Let rest in a warm place for at least 2 hours.
Then put it in a bowl, giving it the shape you want.
Bake at 220 degrees for 20 minutes. (control, however, that the bread does not burn)

Remove from the oven and serve.



Ingredienti per 4 / 5 persone:
Per il lievito "speciale":
12 grammi di lievito di birra
100 ml di acqua tiepida
1 cucchiaio di farina 0
1 cucchiaino di zucchero.

Per l'mpasto:
250 gr di farina tipo 0
100 ml di acqua
1 cucchiaino di zucchero
olio sale.

Procedimento:
Preparare il lievito mettendo in una scodellina gli ingredienti necessari (lievito di birra, acqua, farina zucchero etc). Amalgamare il tutto e lasciare riposare. Dopo averlo fatto riposare per circa mezz'ora, preparate l'impasto in una impastatrice e aggiungetevi il lievito "speciale". Accendete la macchina e fate miscelare (circa un quarto d'ora). Fate riposare in un posto caldo per almeno 2 ore.
Mettetelo poi in una terrina dandogli la forma che preferite. 
Infornate a 220 gradi per 20 minuti.(controllate comunque che il pane non bruci)

Sfornate e servite.