martedì 7 aprile 2015

SALAD OF CHICKPEAS, TUNA AND MARJORAM - Insalata di tonno, ceci e maggiorana.



Ingredients for 4 people
100 grams of tuna in oil
200 grams of cooked chickpeas previously
fresh marjoram
extra virgin olive oil
balsamic vinegar
salt and pepper

preparation
As I got to say, at this time I'm trying to make healthy dishes as possible, or at least I try. With this simple recipe I tried to combine two ingredients readily available, cheap and especially rich in vitamins and low in calories. Proteins also chickpeas, give the dish a nutritional considerable force.

The preparation is absolutely simple and fast. Put the tuna and chickpeas in a bowl. United balsamic vinegar, olive oil (extra virgin absolutely !!) and leaves of fresh marjoram. Add salt and pepper mix well and serve.


Ingredienti per 4 persone:
100 grammi di tonno sotto olio
200 grammi di ceci cotti precedentemente
maggiorana fresca
olio extravergine di oliva
aceto balsamico
sale, pepe

Preparazione
Come ho già avuto modo di dire, in questo periodo sto provando a fare dei piatti salutisti il più possibile, o almeno, ci provo. Con questa semplice ricetta ho cercato di abbinare 2 ingredienti di facile reperibilità, economici e soprattutto ricchi di vitamine e poco calorici. Le proteine inoltre, dei ceci, conferiscono al piatto una forza nutrizionale non indifferente.

La preparazione è assolutamente semplice e veloce. Mettete il tonno e i ceci in una ciotola. Unite l'aceto balsamico, l'olio (assolutamente extravergine!!) e le foglie di maggiorana fresca. Salate, pepate amalgamate bene e servite.

Share |