350 grams of durum wheat fusilli
4 green zucchini
sweet paprika
salt
For the sauce
1 red pepper previously cooked
100 ml of vegetable broth
200 grams of tomato sauce
150 grams of artichokes in oil
salt and pepper
preparation:
Start preparing the sauce. In a blender, place all the ingredients and mix it well. Strain it through a sieve mesh thick and cook it in a pan with a clove of garlic and a little olive oil over low heat and turning to not make it burn.
Cut the zucchini into thin strips and add them to the sauce. Add half a cup of water and cook for about 20 minutes.
Cook the pasta in a pot of hot water. When it's ready, drain and sauté in a pan with the tomato sauce.
Serve warm.
Ingredienti per 4 persone:
350 grammi di fusilli di grano duro
4 zucchine verdi
paprika dolce
sale
Per la salsa
1 peperone rosso precedentemente cotto
100 ml di brodo vegetale
200 grammi di sugo di pomodoro
150 grammi di carciofi sotto olio
sale, pepe
Preparazione:
Cominciate preparando la salsa. In un mixer, mettete tutti gli ingredienti necessari e frullateli bene. Filtratelo con un colino a maglie spesse e fatelo cuocere in una padella con uno spicchio di aglio e un filo di olio a fuoco basso e girando per non farlo bruciare.
Tagliate le zucchine a listarelle sottili e unitele alla salsa. Aggiungete mezzo bicchiere di acqua e cuocete per circa 20 minuti.
Fate cuocere la pasta in una pentola di acqua calda. Quando sarà pronto, scolatela e fatela saltare in padella con il sugo di pomodoro.
Servite caldo.