320 grams of penne pasta
6 zucchinie
10 leaves of grass St. Peter
salt and pepper
For the sauce:
1 bunch of asparagus
15 toasted almonds
1 tablespoon of cream
salt, oil
preparation:
Boil the asparagus after being washed and peeled. When they are ready, remove the white part, then take the remaining green, let it cool and then cut it out and put it in the blender. Add the toasted almonds, the cream, a pinch of salt and oil. Blend evenly everything then let rest.
Cut the courgettes and cook them in a fried oil and onion. Add half glass of water, the herb St. Peter chopped and cook for 20 minutes.
Make then cook the pasta in a pot of hot water. A cooking obtained, drain and sauté in a pan. Also add the cream of asparagus and cook it all.
Serve warm.
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pasta penne
6 zucchinie
10 foglie di erba San Pietro
sale, pepe
Per la salsa:
1 mazzo di asparagi
15 mandorle tostate
1 cucchiaio di panna
sale, olio
Preparazione:
Bollite gli asparagi dopo averli lavati e mondate. Quando saranno pronti, eliminate la parte bianca, poi prendete il rimanente verde, lasciatelo raffreddare poi tagliatelo e mettetelo nel frullatore. Aggiungete le mandorle tostate, la panna, un pizzico di sale e l'olio. Frullate omogeneamente il tutto poi fate riposare.
Tagliate le zucchine a rondelle e fatele cuocere in un soffritto di olio e cipolla. Unite mezzo bicchiere di acqua, l'erba San Pietro tagliata fine e cuocete per 20 minuti circa.
Fate cuocere la pasta in una pentola di acqua calda. A cottura ottenuta, scolatela e fatela saltare in padella. Aggiungete anche la crema di asparagi e fate insaporire il tutto.
Servite caldo.