lunedì 6 aprile 2015

KAMUT ROSENTHAL BREAD - Pane Rosenthal al kamut



Ingredients for 6 sandwiches
200 grams of flour 180 W
200 grams of flour Kamut
10 grams of yeast
200 grams of water
25 grams of oil
5 grams of barley malt
goes up

Preparation
Dissolve yeast in a bowl of water at room temperature or about 20/25 degrees.

in a mixer put all the ingredients, except the salt and let knead until dough is elastic and smooth.

After making it rise for about 2 hours, dates "fold" the bread so give him "nerve" or consistency. Check the elasticity of the gluten network so be it rise again for another hour.
Then divide the dough into 6 portions.

Now proceed as follows.
Fold each sandwich folding the sides into 6 parts and making them converge in the middle. Place them on the baking sheet and let them rise with the folds facing down, covered for half an hour yet.
Then turn the bent upwards and brush the top with melted butter.



Bake at 220 degrees for about 5 minutes in such a way as to take the shape of the rose to the bread. Then set the temperature to 180 degrees and bake for about 25 minutes. Please have the steam out of the oven and cook for another 10 minutes.
Let cool and serve.


Ingredienti per 6 panini
200 grammi di farina 180 W
200 grammi di farina di Kamut
10 grammi di lievito di birra
200 grammi di acqua
25 grammi di olio
5 grammi di malto di orzo
sale

Preparazione
Sciogliete il lievito in una ciotola di acqua a temperatura ambiente o sui 20 / 25 gradi.
in una impastatrice mettete tutti gli ingredienti, tranne il sale e fate impastare fino ad ottenere un impasto elastico e omogeneo.

Dopo aver fatto lievitare per circa 2 ore, date "piega" al pane in modo da dargli "nervo" o consistenza. Verificate l'elasticità della maglia glutinica quindi fate nuovamente lievitare per un'altra ora. 

Dividete quindi l'impasto in 6 porzioni. Adesso procedete nel seguente modo.
Piegate ogni singolo panino piegando i lati in 6 parti e facendoli convergere al centro. Metteteli sulla teglia e fateli lievitare con le pieghe rivolte verso il basso, coperti per una mezz'ora ancora.

Girate quindi la parte piegata verso l'alto e pennellate la parte superiore con del burro sciolto. 
Infornate a 220 gradi per circa 5 minuti in maniera tale da far prendere la forma della rosa al pane. 
Portare quindi la temperatura a 180 gradi e cuocere per circa 25 minuti. Fate poi uscire il vapore dal forno e cuocete ancora per altri 10 minuti.
Fate raffreddare e servite.

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