mercoledì 1 aprile 2015

HOMEMADE SPELT BREAD - Pane al farro fatto in casa



Ingredients for a loaf
400 grams of spelled flour
100 grams of flour 180 W
10 grams of yeast
5 grams of barley malt
250 grams of water
1 tablespoon olive oil
salt

preparation
put all the ingredients in the mixer, except that you add salt only at the end of the dough. Make to knead until mixture is smooth and elastic.

Let rise in the machine for about 3 hours, then remove the mixture from the machine and give it "nerve" rekneading it and folding it in order to give strength to gluten. let rest for about 1 hour then bake at 230 degrees for about 10 minutes, then lower the temperature to 200 degrees and cook for another 10 minutes. Finally, lower the temperature to 180 degrees and cook for about 30 minutes. A cooking obtained let cool completely before slicing.


Ingredienti per una pagnotta:
400 grammi di farina di farro
100 grammi di farina 180 W
10 grammi di lievito di birra
5 grammi di malto di orzo
250 grammi di acqua
1 cucchiaio di olio
sale

Preparazione
mettete tutti gli ingredienti nell'impastatrice, tranne il sale che aggiungerete solo alla fine dell'impasto. Fate impastare fino ad ottenere un composto elastico e omogeneo.

Fate lievitare nella macchina per circa 3 ore, poi togliete il composto dalla macchina e dategli "nervo" reimpastandolo e piegandolo e ripiegandolo in modo da dare forza al glutine. fatelo riposare per circa 1 ora poi infornate a 230 gradi per circa 10 minuti, poi abbassate la temperatura a 200 gradi e cuocete per altri 10 minuti. Per finire, abbassate la temperatura a 180 gradi e cuocete per circa 30 minuti. A cottura ottenuta fatelo raffreddare completamente prima di tagliarlo.

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