mercoledì 1 aprile 2015

BAKED EGGS WITH SPINACH AND MOZZARELLA FIOR DI LATTE - Uova al forno con spinaci e mozzarella fior di latte




Ingredients for 4 people
4 organic eggs
400 grams of potatoes
1 yellow onion
2 mozzarella "fior di latte"
500 grams of fresh spinach
20 grams of butter
oil, salt, pepper, nutmeg.
grated Parmesan cheese

preparation
Cook the potatoes in a pan with an onion and a glass of water and a pinch of salt.
A cooking obtained turn off the heat and let rest.

Meanwhile, beat the eggs in a bowl with a little grated cheese, a pinch of salt and a pinch of nutmeg.

Apart coarsely chopped spinach into strips.

When the potatoes have cooled, compose everything in a pan with the bottom sprinkled with a little olive oil.
Sprinkle the top with grated Parmesan cheese, bread crumbs and some butter for a crispy gratin.

Bake at 180 degrees for 20/25 minutes. When there are about 10 minutes after cooking you have over the pieces of mozzarella.


Ingredienti per 4 persone: 
4 uova biologiche
400 grammi di patate
1 cipolla bionda
2 mozzarelle "fior di latte"
500 grammi di spinaci freschi
20 grammi di burro
olio, sale, pepe noce moscata.
parmigiano grattugiato

Preparazione
Fate cuocere le patate in una padella con una cipolla e un bicchiere di acqua e un pizzico di sale.
A cottura ottenuta spegnete il fuoco e fate riposare.

Nel frattempo, sbattete le uova in una terrina con un poco di formaggio grattugiato, un pizzico di sale e un pizzico di noce moscata.

A parte tagliate grossolanamente gli spinaci a strisce.

Quando le patate saranno raffreddate, componete tutto in una pirofila col fondo cosparso con un filo d'olio.
Cospargete la sommità con Parmigiano grattugiato, pan grattato e qualche noce di burro per avere una gratinatura croccante.

Cuocete a 180 gradi per 20 / 25 minuti. Quando mancheranno 10 minuti circa al termine della cottura disponete sopra i pezzi di mozzarella.   

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