domenica 20 luglio 2014

TORTELLINI "BOLOGNA - GENOVA"


With this dish I wanted to bring together the flavors of 2 ingredients provenient from 2 different cities: Bologna for tortellini, and Genoa for the walnut sauce. The approach has been absolutely magnificent!

Ingredients for 4 people: 
320 grams of tortellini 
15 shelled nuts and peeled 
150 ml cream 
half a glass of milk 
8 shelled almonds, peeled and toasted 
a few basil leaves 
salt and pepper 

preparation: 
In a blender put in the walnuts, almonds, a few leaves of basil, cream and half a cup of milk. If you want you can even add, to give it more flavor, a few slices of garlic in a way that scent further. Puree then everything then let it sit. In a pot of hot water then you cook the tortellini. When cooked obtained, then drain them and put them back into the pot. Pour in the sauce of walnuts, mix everything together and serve hot with a handful of parmesan cheese. The wine that I would suggest this dish is a white wine Pigato.



Con questo piatto ho voluto far incontrare i sapori di 2 ingredienti provenienti da 2 diverse città: Bologna per i tortellini, Genova per il sugo di noci. L'accostamento è stato a dir poco magnifico!!

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di tortellini 
15 noci sgusciate e pelate
150 ml di panna
mezzo bicchiere di latte
8 mandorle sgusciate, spellate e tostate
qualche foglia di basilico
sale, pepe

Preparazione:
In un mixer mettete all'interno le noci, le mandorle, qualche foglia di basilico, la panna e il mezzo bicchiere di latte. Se volete potete magari aggiungere, per dare più sapore, qualche fettina di aglio in modo tale da profumare ulteriormente. Frullate quindi il tutto poi lasciate riposare. In una pentola di acqua calda fate quindi cuocere i tortellini. A cottura ottenuta, scolateli e metteteli quindi nuovamente nella pentola. Versate ora dentro il sugo di noci, amalgamate il tutto e servite caldo con una manciata di parmigiano reggiano. Il vino che mi sento di suggerire con questa piatto è un vino bianco Pigato.