martedì 22 luglio 2014
SPAGHETTI WITH MUSHROOMS AND AROMATIC HERBS - SPAGHETTI PORCINI, E ERBE AROMATICHE
Ingredients for 4 people:
320 grams of spaghetti
250 grams of frozen porcini mushrooms
50 grams of butter
1 shallot
1 clove of garlic
1 glass of white wine
8 sprigs of fresh parsley, chopped
4 fresh mint leaves
1 teaspoon marjoram
1 teaspoon of thyme
oil, salt, pepper
preparation
Finely chop the shallots and crushed garlic. Put them in a pan to fry insiema oil and butter. When browned, add the mushrooms and cook until it loses almost all of the water.
Pour the wine and then add the mix of herbs. Cook for everything well then turn off the heat and let rest. Bake the dough. When cooked, drain and place in pan obtained to jump. Serve hot with a red wine Barbera d'Alba.
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di spaghetti
250 grammi di funghi porcini surgelati
50 grammi di burro
1 scalogno
1 spicchio di aglio
1 bicchiere di vino bianco
8 rametti di prezzemolo fresco tritato,
4 foglie di menta fresca
1 cucchiaino di maggiorana
1 cucchiaino di timo
olio, sale, pepe
Preparazione
Tritate finemente lo scalogno e pestate l'aglio. Metteteli a soffriggere in una padella insieme ad olio e burro. Quando avranno preso colore aggiungete i funghi e cuocete fino a fargli perdere quasi tutta l'acqua. Sfumate con il vino quindi aggiungete il mix di erbe aromatiche. Fate insaporire bene il tutto quindi spegnete il fuoco e fate riposare. Mettete a cuocere la pasta. A cottura ottenuta scolatela e mettetela nella padella a saltare. Servite caldo con un vino rosso Barbera d'Alba.