mercoledì 13 maggio 2015

THE ASPARAGUS - Gli asparagi



Asparagus is scientifically known as perennial.
It consists of 2 main parts: An underground rhizome (ie the root) and "shoots" which is the edible part of the plant itself.

Its characteristics are the main ones contentere many minerals needed by our body and being rich in vitamins A and E. It also allows portability of insulin.

Originating in West Asia, have ancient roots and appear to have been mentioned also by the Egyptians by the Romans and Greeks.

Asparagus is a vegetable which is known to stimulate kidney activity as rich in minerals.

In a large kitchen are used not only as a main course but also great and very used for risotto or even for celebrations like Women's Day with asparagus mimosa: http://fornelliinfiamme.blogspot.it/2015/04 /asparagus-mimosa-with-3-sauces-asparagi.html

In Italy they are much like those of Santena (Turin). These vegetables have the particularity of not being included as DOC despite the high quality of the product as this request seems was never presented.


L'asparago viene scientificamente denominato come pianta perenne.
Si compone di 2 parti principali: Un rizoma sotterraneo (cioè la parte radicolare) e dai "turioni" ovvero la parte commestibile della pianta stessa.

Le sue caratteristiche organolettiche principali sono quelle di contentere numerosi sali minerali necessari al nostro organismo e di essere ricco di vitamina A ed E. Inoltre, permette la trasportabilità dell'insulina.

Originari dell'Asia occidentale, hanno radici antiche e sembrano siano stati citati anche dagli Egiziani dai Romani e dai Greci.

L'asparago è una verdura che come è noto stimola l'attività renale in quanto ricca di sali minerali.

In cucina trovano un'ampio utilizzo non solo come secondo piatto ma risulta anche ottimo e molto utilizzato per i risotti o anche per le ricorrenze tipo la festa della donna con gli asparagi mimosa: 

http://fornelliinfiamme.blogspot.it/2015/04/asparagus-mimosa-with-3-sauces-asparagi.html

In Italia sono molto conosciuti quelli di Santena (Torino). Questi ortaggi hanno la particolarità di non essere inseriti come marchio DOC nonostante l'elevata qualità del prodotto in quanto questa richiesta sembra non sia mai stata presentata.

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