mercoledì 20 maggio 2015
CHICKEN'S SLICES WITH BREADING OF SEMOLINA FLOUR AND POTATOES - Fettine di pollo con panatura di semola rimacinate e patate
Ingredients for 4 people:
4 slices of chicken breast
oil, parsley, salt
For the contour:
6 potatoes previously cooked in a pressure cooker
oil, vinegar, parsley
for breading:
breadcrumbs, semolina flour
1 organic egg
salt
preparation:
In a flat you have over the breadcrumbs and the semolina flour mixed together. In a bowl, beat the egg and add a pinch of salt.
Beat the slices of chicken breast and put them before the egg and then in flour. Repeat 2 times.
In another bowl, season the potatoes with oil, vinegar, salt and chopped parsley. Mix well and leave to flavor.
Cook the chicken slices in a pan with oil until golden brown breading. Be sure though, the perfectly cooked chicken.
Serve with a side dish of potato salad.
Ingredienti per 4 persone
4 fettine di petto di pollo
olio, prezzemolo, sale
Per il contorno
6 patate cotte precedentemente in pentola a pressione
olio, aceto, prezzemolo
per la panatura
pangrattato, farina di semola rimacinata
1 uovo biologico
sale
Preparazione
In un piatto disponete sopra il pangrattato e la farina di semola rimacinata mescolate insieme. In una ciotola, sbattete l'uovo e aggiungete un pizzico di sale.
Battete le fettine di petto di pollo e passatele prima nell'uovo e poi nelle farine. Ripetete l'operazione per 2 volte.
In un'altra ciotola, condite le patate con olio, aceto sale e prezzemolo tritato. Amalgamate bene e lasciate a insaporire.
Cuocete le fettine di pollo in una padella con olio fino alla doratura della panatura. Assicuratevi comunque della perfetta cottura del pollo.
Servite con il contorno di patate in insalata.