martedì 19 maggio 2015

COD IN PAN WITH BROAD BEANS AND TOMATOES . Baccalà con fave e pomodori



Ingredients for 4 people:
4 slices of dried cod already soaked
600 grams of fresh beans
300 grams of tomatoes Pachino
1 yellow onion
2 sprigs fresh thyme
extra virgin olive oil, salt

preparation:
Peeled and cleaned free the broad beans. Cook them in a pressure cooker just long enough to get them cooked but still crunchy.

Take the slices of cod and make sautèe in a fry of oil and onion.

Cut the tomatoes into 4 pieces, add half a glass of water, the leaves of thyme and salt and cook covered over low heat for about 30 minutes.

When cooked obtained, add the beans and let them flavor along with everything.

Serve hot with a drizzle of extra virgin olive oil raw.


Ingredienti per 4 persone:
4 fette di baccalà già ammollato
600 grammi di fave fresche
300 grammi di pomodori Pachino
1 cipolla gialla
2 rametti di timo fresco
olio extravergine di oliva, sale

Preparazione:
Sbucciate e mondate le fave. Fatele cuocere in pentola a pressione giusto il tempo necessario per averle cotte ma ancora croccanti.

Prendete le fette di baccalà e fatele rosolare in un soffritto di olio e cipolla. 

Tagliate i pomodori in 4 parti, aggiungete mezzo bicchiere di acqua, le foglie di timo e il sale e cuocete coperto a fuoco lento per circa 30 minuti.

A cottura ottenuta, aggiungete le fave e fatele insaporire insieme al tutto.

Servite caldo con un filo di olio di oliva extravergine a crudo.

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