Ingredients for 4 people:
For pizzoccheri
300 grams of buckwheat flour
200 grams of white flour "0"
250 grams of water
for the sauce:
20 grams of butter
400 grams of cheese stracchino
Preparation:
In a bowl, pour the two flours and water. Helping first with a spatula and then with hands mix well the mixture for about 10 minutes. When it is compact, infarinatelo with white flour, then arrange on a work surface and pull it with a rolling pin to the thickness of about a few millimeters. Then cut the strips 2 cm wide and long 6. flour them well and place them on a plate to dry (possibly separate if you have the space). After about 2 hours will be ready to be cooked.
Then let them simmer in a pot of hot water. Meanwhile, melt the butter in a small saucepan and add the cheese. Melt a little, then just turn off the burner. When pizzoccheri are cooked, serve them on a terracotta bowl and topped with soft cheese.
Ingredienti per 4 persone:
Per i pizzoccheri
300 grammi di farina di grano saraceno
200 grammi di farina bianca "0"
250 grammi di acqua
per il condimento:
20 grammi di burro
400 grammi di formaggio stracchino
Preparazione:
In una ciotola, versate le 2 farine e l'acqua. Aiutandovi prima con una spatola e poi con le mani amalgamate bene il composto per circa 10 minuti. Quando sarà ben compatto, infarinatelo con la farina bianca, quindi disponetelo su una spianatoia e tiratelo con un mattarello dello spessore di circa un paio di millimetri. Tagliate quindi delle striscie larghe 2 centimetri e lunghe 6. Infarinatele bene e mettetele su di un piatto ad asciugare (possibilmente separate se avete lo spazio). Dopo circa 2 ore saranno pronte per essere cotte.
Fateli quindi cuocere in una pentola di acqua calda. Nel frattempo, fate sciogliere il burro in un tegamino piccolo e unite il formaggio. Fate sciogliere appena, appena poi spegnete il fornello. Quando i pizzoccheri saranno cotti, serviteli su di una terrina in terracotta e condite con lo stracchino.
For pizzoccheri
300 grams of buckwheat flour
200 grams of white flour "0"
250 grams of water
for the sauce:
20 grams of butter
400 grams of cheese stracchino
Preparation:
In a bowl, pour the two flours and water. Helping first with a spatula and then with hands mix well the mixture for about 10 minutes. When it is compact, infarinatelo with white flour, then arrange on a work surface and pull it with a rolling pin to the thickness of about a few millimeters. Then cut the strips 2 cm wide and long 6. flour them well and place them on a plate to dry (possibly separate if you have the space). After about 2 hours will be ready to be cooked.
Then let them simmer in a pot of hot water. Meanwhile, melt the butter in a small saucepan and add the cheese. Melt a little, then just turn off the burner. When pizzoccheri are cooked, serve them on a terracotta bowl and topped with soft cheese.
Ingredienti per 4 persone:
Per i pizzoccheri
300 grammi di farina di grano saraceno
200 grammi di farina bianca "0"
250 grammi di acqua
per il condimento:
20 grammi di burro
400 grammi di formaggio stracchino
Preparazione:
In una ciotola, versate le 2 farine e l'acqua. Aiutandovi prima con una spatola e poi con le mani amalgamate bene il composto per circa 10 minuti. Quando sarà ben compatto, infarinatelo con la farina bianca, quindi disponetelo su una spianatoia e tiratelo con un mattarello dello spessore di circa un paio di millimetri. Tagliate quindi delle striscie larghe 2 centimetri e lunghe 6. Infarinatele bene e mettetele su di un piatto ad asciugare (possibilmente separate se avete lo spazio). Dopo circa 2 ore saranno pronte per essere cotte.
Fateli quindi cuocere in una pentola di acqua calda. Nel frattempo, fate sciogliere il burro in un tegamino piccolo e unite il formaggio. Fate sciogliere appena, appena poi spegnete il fornello. Quando i pizzoccheri saranno cotti, serviteli su di una terrina in terracotta e condite con lo stracchino.