sabato 2 maggio 2015

SQUID WITH SAINT PETER GRASS, MARSALA AND MIXED VEGETABLES - Calamaro con erba San Pietro, Marsala e verdure miste


Ingredients for 4 people:
4 fresh squid
½ cup Marsala
500 grams of tomato sauce
1 bunch spring San Pietro
Sage, thyme, basil, fresh

For the dressing:
2 yellow peppers
3 zucchini
3 potatoes
Salt, pepper

preparation:
Prepare the vegetables, cut them and mondandole. For higher speed cooking, cut the potatoes into small dice.

In a pan, take a pan with the oil and onion. Put the vegetables to brown, add a glass of water and cook for about 1 hour and 30 minutes covered.

Clean the squid and wash them well. Open it to "book" and brown it in another pan with a little oil and shallot. Pour the Marsala, let it evaporate all the alcohol then add sage, thyme and basil. Cook well then add the sauce and cook for about 20 minutes.

When cooked obtained, served warm with mixed vegetables.


Ingredienti per 4 persone:
4 calamari freschi
mezzo bicchiere di Marsala
500 grammi di sugo di pomodoro
1 mazzetto di erba San Pietro
Salvia, timo, basilico freschi

Per il contorno:
2 peperoni gialli
3 zucchini
3 patate
sale, pepe

Preparazione:
Preparate le verdure, tagliandole e mondandole. Per maggior velocità di cottura, tagliate le patate a dadi piccoli.

In una padella, fate un soffritto con olio e cipolla. Mettete le verdure a rosolare, aggiungete un bicchiere di acqua e cuocete per circa 1 ora e 30 minuti coperto.

Pulite i calamari e lavateli bene. Apriteli a "libro" e fateli rosolare in un'altra padella con un goccio di olio e uno scalogno. Sfumate con il Marsala, fate evaporare tutto l'alcool poi aggiungete salvia, timo e basilico. Fate insaporire bene poi aggiungete il sugo e cuocete per circa 20 minuti.

A cottura ottenuta, servite caldo con le verdure miste.

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