domenica 8 marzo 2015

TORTELLINI ALL'ARRABIATA - Tortellini all'arrabiata


Ingredients for 4 people
400 grams of tortellini with meat filling
600 grams of fresh tomatoes for sauce
2 Calabrian chiles
1 yellow onion
basil
salt, extra virgin olive oil

Preparation
Although it seems easy, actually make a good sauce is not so easy!
So be patient and take a moment of time. Take the tomatoes, wash and cut it at "cross" on the top. Put them in a pot with cold water. Turn on the stove and you do get the water almost to a boil. So take them with a slotted spoon and bake in a pan of water at room temperature.The thermal shock will stop the cooking and will allow you to peel the tomatoes.
In a pan fried with olive oil and onion cut into thin slices. When will become blonde, remove it and put the tomatoes without the seeds. Cook in this way (by joining a little water when missing) for about 25/30 minutes over low heat. When there are 10 minutes, add the peppers and sliced ​​thin 4/5 fresh basil leaves.
Cook the tortellini in salted water. When they are ready let them cook in the pan and serve hot.


Ingredienti per 4 persone
400 grammi di tortellini con ripieno di carne
600 grammi di pomodori freschi da sugo
2 peperoncini calabresi
1 cipolla bionda
basilico
sale, olio extravergine di oliva

Preparazione
Anche se sembra facile, in realtà fare un buon sugo cosi facile non è!
Quindi siate pazienti e prendetevi un attimo di tempo. Prendete i pomodori, lavateli e incideteli a "croce" sulla sommità. Metteteli in una pentola con dell'acqua fredda. Accendete il fornello e fate arrivare l'acqua quasi ad ebollizione. Quindi prendeteli con una schiumarola e passateli in un tegame di acqua a temperatura ambiente.Lo schock termico fermerà la cottura e vi permetterà di pelare bene i pomodori.
In una padella fate un soffritto con olio e cipolla tagliata a fettine sottili. Quando sarà diventata bionda, toglietela e mettete i pomodori senza i semi.  Cuocete in questo modo (unendo un poco di acqua quando manca) per circa 25 / 30 minuti a fuoco basso. Quando mancheranno 10 minuti, unite i peperoncini tagliati sottili e 4 / 5 foglie di basilico fresco.
Fate cuocere i tortellini in abbondante acqua salata. Quando saranno pronti fateli insaporire nella padella e servite caldo.

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