martedì 10 marzo 2015

DONUT COOKIES - Biscotti a ciambella



Ingredients for 4/6 persons
350 grams weak type 00 or 160 W
3 organic eggs
100 grams of sugar
60 grams of butter
100 ml of whole milk
1 organic lemon
1 packet of baking powder

preparation
In a bowl, beat 2 eggs and one egg white with sugar. the lemon zest and melted butter.

Sift the flour and baking powder and pour into the bowl with the milk together little by little.

Make a smooth paste. Let the dough rest for 5 minutes and formed many long cylinders about 8 cm wide and 2. Intrecciateli together and place on a baking oven with baking paper placed above.

Bake at 180 degrees for about 40 minutes.

At cooking obtained leave to cool then sprinkle with icing sugar if you like.





Ingredienti per 4 / 6 persone
350 grammi debole tipo 00 o 160 W
3 uova biologiche
100 grammi di zucchero 
60 grammi di burro
100 ml di latte intero
1 limone biologico
1 bustina di lievito per dolci

Preparazione
In una ciotola, sbattete 2 uova e un albume con lo zucchero. la scorza del limone e il burro fuso.

Setacciate la farina e il lievito e versateli nella ciotola con il latte unito poco alla volta.

Fate un impasto omogeneo. Fate riposare la pasta 5 minuti, quindi formate tanti cilindri lunghi circa 8 cm e larghi 2. Intrecciateli insieme e disponeteli su di una placca forno con della carta da forno posta sopra.

Infornate a 180 gradi per circa 40 minuti.

A cottura ottenuta fate raffreddare poi spolverate con dello zucchero a velo se volete.

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