200 grams of prosciutto San Daniele
8 kiwi green
4 teaspoons of balsamic vinegar glazed
4 carrots
preparation
as by now you already know I love playing with the shapes and colors of the food. This more or less classic dish I wanted to create slices of prosciutto San Daniele from which some slices of kiwi trying to come out in all their glory. The green of spring kiwi is exchanged with the strong color of winter represented by ham. Orange Carrot wants to represent the transition from one season to another. The balsamic vinegar emphasizes the fragrance of the season just started. Hope you like!
Ingredienti per 4 persone
200 grammi di prosciutto crudo San Daniele
8 kiwi verdi
4 cucchiaini di aceto balsamico glassato
4 carote
Preparazione
come ormai già sapete amo giocare con le forme e con i colori del cibo. In questo più o meno classico piatto ho voluto creare delle fette di prosciutto crudo San Daniele dalle quali alcune rondelle di kiwi cercano di venire fuori in tutto il loro splendore. Il verde della primavera del kiwi si scambia con il colore forte dell'inverno rappresentato dal prosciutto crudo. L'arancio della carota vuole rappresentare la transizione tra una stagione e l'altra. L'aceto balsamico sottolinea la fragranza della stagione appena cominciata. Spero vi piaccia!