250 grams of cheese Montasio
100 grams of pancetta
250 grams of potatoes
1 yellow onion
salt
preparation
In a pan, make a fry with the oil and onions. Add the pancetta and fry lightly.
Peel the potatoes and grate them into a bowl, trying not to make it change color. Take the mixture and place it in the pan with the pancetta. Lower the heat, add half a cup of water and cook for about 20/25 minutes.
Cut Montasio into slices or cubes and place it over the potatoes. Melt slightly then turn and fry the other side.
When it is ready, put it on a plate and serve to bring.
Ingredienti per 4 persone
250 grammi di formaggio Montasio
100 grammi di pancetta
250 grammi di patate
1 cipolla bionda
sale
Preparazione
In una padella, fate un soffritto con olio e cipolla. Unite la pancetta e fate rosolare leggermente.
Sbucciate le patate poi grattugiatele in una ciotola, cercando di non fargli cambiare colore. Prendete il composto e disponetelo nella padella con la pancetta. Abbassate il fuoco, aggiungete mezzo bicchiere di acqua e cuocete per circa 20 / 25 minuti.
Tagliate il Montasio a fettine o a dadini e disponetelo sopra le patate. Fate sciogliere leggermente poi girate e fate rosolare dall'altra parte.
Quando sarà pronto, mettetelo su di un piatto da portate e servite.