martedì 10 marzo 2015

SOFT FRICO - Frico morbido


Ingredients for 4 people
250 grams of cheese Montasio
100 grams of pancetta
250 grams of potatoes
1 yellow onion
salt

preparation
In a pan, make a fry with the oil and onions. Add the pancetta and fry lightly.

Peel the potatoes and grate them into a bowl, trying not to make it change color. Take the mixture and place it in the pan with the pancetta. Lower the heat, add half a cup of water and cook for about 20/25 minutes.

Cut Montasio into slices or cubes and place it over the potatoes. Melt slightly then turn and fry the other side.

When it is ready, put it on a plate and serve to bring.


Ingredienti per 4 persone
250 grammi di formaggio Montasio
100 grammi di pancetta
250 grammi di patate
1 cipolla bionda
sale

Preparazione
In una padella, fate un soffritto con olio e cipolla. Unite la pancetta e fate rosolare leggermente.

Sbucciate le patate poi grattugiatele in una ciotola, cercando di non fargli cambiare colore. Prendete il composto e disponetelo nella padella con la pancetta. Abbassate il fuoco, aggiungete mezzo bicchiere di acqua e cuocete per circa 20 / 25 minuti.

Tagliate il Montasio a fettine o a dadini e disponetelo sopra le patate. Fate sciogliere leggermente poi girate e fate rosolare dall'altra parte.

Quando sarà pronto, mettetelo su di un piatto da portate e servite.

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