martedì 17 marzo 2015

GUINEA FOWL WITH TANGERINE JUICE AND RED APPLES - Faraona con succo di mandarino e mele rosse



Ingredients for 4/6 persons
1 guinea fowl of 1kg and 200 grams
4 red apples Gala
6 mandarins untreated
1 cup white wine
20 grams of butter
rosemary
salt and pepper

preparation
wash carefully the guinea fowl  externally, but especially internally. Dry it.

Peel the apples and cut 3 in slices and then chop finely. Fill the inside of guinea fowl with apples chopped and rosemary and close the entrance with the kitchen string.

Arrange now the guinea fowl in a large baking sheet. Squeeze in the juice of mandarins (without the seeds), add the Vioño white and one apple cut into slices. Sprinkle the top of the guinea fowl with butter. Add salt and pepper and bake at 200 degrees for about 90 minutes.

Before serving, make sure that the meat is perfectly cooked !!






Ingredienti per 4 / 6 persone
1 faraona da 1kg e 200 grammi
4 mele rosse Gala
6 mandarini non trattati
1 bicchiere di vino bianco
20 grammi di burro
rosmarino
sale, pepe

Preparazione
lavate attentamente la faraona sia esternamente, ma sopratutto internamente. Asciugatela.

Sbucciate le mele e tagliane 3 a fettine e poi tritatele finemente. Riempite l'interno della faraona con le mele tritate e un rametto di rosmarino e chiudete l'ingresso con del filo da cucina.

Disponete adesso la faraona in un'ampia teglia da forno. Spremete all'interno il succo dei mandarini (senza i semi), unite il viono bianco e l'altra mela tagliata a fettine. Cospargete la parte superiore della faraona con il burro. Salate pepate e infornate a 200 gradi per circa 90 minuti. 

Prima di servire, assicuratevi che la carne sia perfettamente cotta!!

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