4 squid quite large
300 grams of boiled peas for pre
500 grams of tomato sauce prepared before
2 glasses of Marsala
parsley
salt and pepper
preparation
Carefully clean the squid and wash them thoroughly inside and out. Proceed now opening the squid in the first half for the length of the miter and then practiced on each corner of squid.
In a saucepan, heat the sauce, add the squid and cook for about 10/15 minutes. Add the marsala, nuanced and let evaporate the alcohol.
Add the peas and cook for 7/8 minutes. When they are cooked, serve immediately.
Ingredienti per 4 persone
4 calamari abbastanza grandi
300 grammi di piselli fini pre lessati
500 grammi di sugo di pomodoro preparato prima
2 bicchierini di Marsala
prezzemolo
sale, pepe
Preparazione
Pulite attentamente i calamari e lavateli abbondantemente sia internamente che esternamente. Procedete adesso aprendo i calamari a metà prima per la lunghezza e successivamente praticate dei tagli obliqui su ogni lembo di calamaro.
In una pentola scaldate il sugo, unite i calamari e cuocete per circa 10 / 15 minuti. Unite il marsala, sfumate e fate evaporare completamente l'alcool.
Aggiungete i piselli e cuocete per altri 7 / 8 minuti. Quando saranno cotti, serviteli subito.