400 grams of rice Jasmine
2 red peppers
2 carrots
1 liter of vegetable stock
1 shallot
parsley
oil, salt
preparation
Wash and cut the peppers removing the inner white part and the seeds. Cut into thin strips and small.
Fry with olive oil and shallots then add the vegetable stock, cover with the lid and cook for about 25 minutes.
Meanwhile boil the rice in a pan of hot water. Grated raw carrots and keep aside.
When the rice is ready, put it in the pan with the peppers and let flavor always the same peppers.
Add the parsley and raw carrots and serve hot. If you want, you can enhance the flavor scratching over the lemon zest of course untreated and organic!
Ingredienti per 4 persone
400 grammi di riso Jasmine
2 peperoni rossi
2 carote
1 litro di brodo vegetale
1 scalogno
prezzemolo
olio, sale
Preparazione
lavate e tagliate il peperone eliminando la parte bianca interna e i semi. Tagliatelo a strisce sottili e piccole.
Fatelo soffriggere con olio e scalogno poi aggiungete il brodo vegetale, coprite con il coperchio e cuocete per circa 25 minuti.
Nel frattempo lessate il riso in una pentola di acqua calda. Grattuggiate le carote crude e tenetele da parte.
Quando il riso sarà pronto, mettetelo nella pentola con i peperoni e fatelo insaporire sempre agli stessi peperoni.
Unite il prezzemolo e le carote crude e servite caldo. Se volete, potete aumentare il sapore grattando sopra della scorza di limone ovviamente non trattato e biologico!