sabato 13 giugno 2015

GREEK MOUSSAKA WITHOUT BECHAMELLE - Moussaka greco senza besciamella



ingredients:
2 eggplants
3 potatoes
500 grams of meat sauce prepared before
1 mozzarella
3 tablespoons grated cheese
breadcrumbs, olive oil, salt

preparation:
Slice the potatoes finely, after having sbucciate. Make it then boil them in boiling water for at least 15 minutes (depending on the hardness of the potatoes).

Peel and slice the eggplants then fry them and place them on a paper towel.

Take a baking dish, thenbutter it slightly, alternately, a layer of potatoes, one of eggplant, one of a few pieces of meat sauce and mozzarella. Go on like this until all the ingredients. Sprinkle the top with parmesan cheese and breadcrumbs.

Bake at 180 degrees for 40/45 minutes.


Ingredienti:
2 melanzane
3 patate
500 grammi di ragù preparato prima
1 mozzarella
3 cucchiai di formaggio grattugiato
pangrattato, olio, sale

Preparazione:
Affettate le patate, finemente, dopo averle sbucciate. Fatele quindi lessare in acqua bollente per almeno 15 minuti (dipende dalla durezza delle patate).

Sbucciate e affettate le melanzane quindi friggetele e adagiatele su di una carta da cucina.

Prendete una pirofila da forno, imburratela leggermente poi disponete, alternatamente, uno strato di patate, uno di melanzane, uno di ragù e qualche pezzo di mozzarella. Andate avanti in questo modo fino ad esaurimento degli ingredienti. Cospargete la parte superiore con parmigiano e pangrattato.

Infornate a 180 gradi per 40 / 45 minuti. 

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