sabato 20 giugno 2015

BREADED CANNOLICCHI WITH MELON SAUCE - Cannolicchi impanati con salsa al melone



Ingredients for 4 people:
40 razor clams
bread crumbs, salt, oil

For the sauce
means fresh melon
half a tablespoon of oil
4 mint leaves
8 basil leaves
salt

preparation
a fresh and tasty dish very pleasant to be enjoyed in this period.

Take a baking dish large enough and arranged above the razor clams open, after being bled and obviously well washed. Arrange on a little white wine and sprinkle with breadcrumbs. Bake at 180 degrees for 15/20 minutes approximately.

Meanwhile, prepare the sauce melon, then let it sit.

When the razor clams are ready, serve with a little parsley chopped by hand and with the fresh sauce melon.


Ingredienti per 4 persone:
40 cannolicchi
pangrattato, sale, olio

Per la salsa
mezzo melone fresco
mezzo cucchiaio di olio
4 foglie di menta
8 foglie di basilico
sale

Preparazione
un freschissimo e gustosissimo piatto molto piacevole da gustare in questo periodo.

Prendete una teglia da forno abbastanza capiente e sistemate sopra i cannolicchi aperti, dopo averli ovviamente spurgati e ben lavati. Disponete sopra un goccio di vino bianco poi cospargeteli di pangrattato. Infornate a 180 gradi per 15 / 20 minuti circa.

Nel frattempo preparate la salsa di melone, quindi lasciate riposare.

Quando i cannolicchi saranno pronti, serviteli con un poco di prezzemolo sminuzzato a mano e la salsa al melone fresca.


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