martedì 29 settembre 2015

DUMPLINGS WITH GORGONZOLA AND CERVERE LEEKS - Gnocchi al gorgoznola e porri.



The famous dumplings with a sauce of Varaita really tasty and unusual view of the traditional preparzione of this ingredient This fragrant leek Cervere almost upon us, complete the recipe.

Ingredients for 4 people:
600 grams of dumplings of Val Varaita
200 grams of sweet gorgonzola
1 leek Cervere
20 grams of butter
half a glass of milk
salt and pepper.

preparation:
Washed, peeled and sliced leek. Let it boil in a saucepan with a little milk for about 20 minutes. Then squeeze it and keep aside.

In another saucepan, melt the butter in a double boiler with milk and gorgonzola. Bake in a pan of hot water gnocchi, drain and place in a bowl. Add the sauce and saute. Serve warm.



I famosi gnocchi della Val Varaita con un condimento veramente gustoso e insolito vista la preparzione tradizionale di questo ingrediente Il profumatissimo porro Cervere ormai alle porte, completa la ricetta.

Ingredienti per 4 persone:
600 grammi di gnocchi della Val Varaita
200 grammi di gorgonzola dolce
1 porro Cervere
20 grammi di burro
mezzo bicchiere di latte
sale, pepe. 

Preparazione:
Lavate, mondate e tagliate a rondelle il porro. Fatelo lessare in un pentolino con un poco di latte per circa 20 minuti. Strizzatelo quindi e tenetelo da parte.

In un altro pentolino a bagnomaria fate sciogliere il burro con il latte e il gorgonzola. Cuocete in una pentola di acqua calda gli gnocchi, scolateli e metteteli in una ciotola. Unite il condimento e fate saltare. Servite caldo.