mercoledì 9 settembre 2015

ICE CREAM WITH HONEY, WALNUTS AND COCONUT SHORTBREAD . Gelato alla crema con miele, noci e frollini al cocco



Ice cream, that goodness !! Fresh, suitable for any season, delicate, creamy, perfect !! Great to do at home if you have a blast (which is not very likely) and an excellent ice cream basket with refrigerant. Otherwise you can allows choosing the option to purchase a high quality as I did, of course, completely handmade. For biscuits instead .... there is no excuse, let them in the house !! :-)

ingredients:
500 grams of ice cream craftsmanship and quality
Shelled walnuts (for the amount you regulative)
About 2 tablespoons of chestnut honey

for cookies here is the link to the recipe in my blog:
http://fornelliinfiamme.blogspot.it/2015/07/shortcakes-of-cocconut-and-chocolate.html#links

preparation:
After preparing the cookies as described in my recipe, let cool then take the cups and ice cream evenly distributed. Add the walnuts, honey and cookies as you like on each cup. Serve immediately.



Il gelato, che bontà!! Fresco, adatto ad ogni stagione, delicato, cremoso, perfetto!! Ottimo da fare in casa se avete un abbattitore (cosa poco probabile) e un'ottima gelatiera con il cestello refrigerante. Altrimenti potete sciegliere l'opzione di acquistarne uno di ottima qualità come ho fatto io, assolutamente artigianale ovviamente. Per i biscotti invece....non ci sono scuse, fateli in casa!!:-)

Ingredienti:
500 grammi di gelato alla crema artigianale e di ottima qualità
Noci sgusciate (per la quantità regolativi voi)
2 cucchiai circa di miele di castagno 

per i biscotti ecco il link alla ricetta nel mio blog:
http://fornelliinfiamme.blogspot.it/2015/07/shortcakes-of-cocconut-and-chocolate.html#links

Preparazione:
Dopo aver preparato i biscotti così come descritto nella mia ricetta, fateli raffreddare quindi prendete delle coppette e distribuite equamente il gelato. Unite le noci, il miele e dei biscotti a vostro piacere su ogni coppa. Servite subito.