sabato 26 settembre 2015

SWEET SENSATIONS PAST - Dolci sensazioni passate


Sweet sensations past, wonderful memories now enshrined forever in the lesser-known corners of our minds. Pleasant moments spent in the immense pleasure of a taste sensation. In this simple sweet, everything came out in a simple moment to remember .... sweet past sensations.

Ingredients:
4 waffles of high quality or if you want you can do it yourself
1 bunch of white grapes
16 dried apricots
2 tablespoons of grape sciroèèo

For vanilla ice cream:
2 egg yolks biological
1 liter of whole milk
150 ml whipping cream
1 vanilla pod
1 pinch of salt

Preparation:
Prepare immediately ice cream. In a saucepan, boil the milk with the vanilla.

Whip the egg yolks with the sugar in another saucepan until mixture is fluffy. Pour in the milk gradually and carefully turn the whole thing.

Cook then the whole in a water bath for ten minutes bringing all the mixture at a temperature of about 75 degrees, stirring continuously. When you're ready, take the pan and put it to cool in a bowl full of ice. When fully cooled put it into ice cream and stir for 30 minutes.

Take the cover with waffles and maple syrup, ice cream, grapes and dried apricots ... and enjoy!



Sensazioni dolci del passato, ricordi meravigliosi ora sanciti per sempre negli angoli più reconditi della nostra mente. Piacevoli momenti trascorsi nel immenso piacere di una sensazione di gusto. In questo semplice dolcezza, tutto è venuto fuori in un momento semplice da ricordare .... dolci sensazioni del passato.

Ingredienti:
4 waffle di ottima qualità o, se volete potete farlo da voi
1 grappolo di uva bianca
16 albicocche secche
2 cucchiai di sciroèèo di acino

Per il gelato alla vaniglia:
2 tuorli di uovo biologico
1 litro di latte intero
150 ml di panna da montare
1 baccello di vaniglia
1 pizzico di sale

Preparazione:
Preparate subito il gelato. In un pentolino portate ad ebollizione il latte con la vaniglia. 

Montate i tuorli con lo zucchero in un altro pentolino fino ad ottenere un composto spumoso. Versate quindi all'interno il latte piano piano e girate attentamente il tutto.

Cuocete poi il tutto a bagnomaria per una decina di minuti portando tutto il composto ad una temperatura di circa 75 gradi, girando continuamente. Quando sarà pronto, prendete il pentolino e mettetelo a raffreddare in una bacinella piena di ghiaccio. Quando sarà completamente raffreddato mettetelo nella gelatiera e mantecate per 30 minuti. 

Prendete i waffles e copriteli con lo sciroppo di acero, il gelato, uva e albicocche secche...e gustate!