domenica 6 settembre 2015

STEWED OCTOPUS WITH CROUTONS - Polipo in guazzetto con crostini



A dish that I like to create and then. An octopus stew in a tomato sauce with Marsala wine. I also added some fantastic croutons dipped inside ... wonderful!

Ingredients for 4 people:
1 octopus of about 1.4 kg
800 grams of tomato cluster
1 small glass of Marsala wine
half a tablespoon of tomato paste
1 yellow onion
parsley, olive oil, salt
leftover bread
garlic

Preparation:
Take a pressure cooker put the octopus in half a glass of white wine and a half of water. Bake until cooked optimal. When it's ready, take it, cut it into pieces and set aside.

Clean the tomatoes, cut them into pieces and cook in a pan with a little water and chopped onion. Add the half a tablespoon of tomato paste, stir well, reduce heat and cook for about 30 minutes.

Even when the sauce is ready, add the octopus, and pour in the glass of Marsala. Add the parsley and cook for another 10 minutes.

Cut the leftover bread the day before, toast and serve it to the octopus.



Un piatto che mi piace realizzare ogni tanto. Un polipetto stufato in un sugo di pomodoro sfumato al Marsala. Ho aggiunto anche dei fantastici crostini da intingere all'interno...meraviglioso!

Ingredienti per 4 persone:
1 polipo da circa 1,4 kg
800 grammi di pomodoro grappolo
1 bicchierino di vino Marsala
mezzo cucchiaio di concentrato di pomodoro
1 cipolla bionda
prezzemolo, olio, sale
pane avanzato
aglio

Preparazione:
Prendete una pentola a pressione mettete all'interno il polpo con mezzo bicchiere di vino bianco e mezzo di acqua. Cuocete fino a cottura ottimale. Quando sarà pronto, prendetelo, tagliatelo a pezzi e mettetelo da parte.

Pulite i pomodori, tagliateli a pezzi e fateli cuocere in una padella con un goccio di acqua e mezza cipolla tritata. Unite il mezzo cucchiaio di concentrato di pomodoro, girate bene, abbassate la fiamma e cuocete per circa 30 minuti.

Quando anche il sugo sarà pronto, unite il polipo, e sfumate con il bicchierino di Marsala. Aggiungete il prezzemolo e completate la cottura per altri 10 minuti.

Tagliate il pane avanzato il giorno prima, tostatelo e accompagnatelo al polipo.