venerdì 11 settembre 2015

BASE FOR SOFT CAKE WITH YOGURT - Base morbida per torte allo yogurt



A delicious cake base with soft so great good yogurt. Simple to implement, only with healthy and well-balanced, low-calorie also quite seen that I gave sugar to "human levels". In fact it can calmly make excellent desserts without necessarily structural much sugar making, sometimes, even cloying to eat.

Ingredients:
3 organic eggs
150 grams of flour type 0 (not 00!)
125 grams of low-fat yogurt
80 grams of organic sugar
16 grams of extra virgin olive oil
half a bag of baking powder
1 pinch of salt

Preparation:
In a mixer, mounted eggs and sugar with a whisk. Then incorporated oil, yogurt, flour and baking powder sifted latter. Mix well and then deposited on a mold for ciambelle as I did, or even in another mold. Bake at 160 degrees for about 60 minutes. When cooked, bake off it and let cool on a wire rack. When it is ready, you can use it to divide into two and stuff it with a cream, eat it alone or enjoy it as you see fit.


Una squisita base di torta morbida con tanto ottimo buon yogurt. Semplicissima da realizzare, solo con ingredienti sani e ben equilibrati e anche abbastanza ipocalorica visto che ho tenuto lo zucchero a "livelli umani". Si possono infatti tranquillamente realizzare ottimi dolci senza necessariamente strutturali con tanto zucchero rendendoli, talvolta, anche stucchevoli da mangiare.

Ingredienti:
3 uova biologiche
150 grammi di farina tipo 0 (non 00!)
125 grammi di yogurt magro
80 grammi di zucchero biologico
16 grammi di olio extravergine di oliva
mezza bustina di lievito per dolci
1 pizzico di sale

Preparazione:
In una impastatrice, montate uova e zucchero con la frusta. Quindi incorporate olio, yogurt, farina e lievito questi ultimi setacciati. Amalgamate bene il tutto quindi depositate su di uno stampo per ciambelle come ho fatto io o anche in un'altro stampo. Infornate a 160 gradi per circa 60 minuti. Quando sarà cotta, sfornatela e fatela raffreddare su di una gratella. Quando sarà pronta potrete usarla per dividerla in 2 e farcirla con una crema, mangiarla da sola o gustarla come meglio credete.