sabato 12 settembre 2015

PIZZA WITH FLOUR TYPE 1, YEAST MOTHER, PORCINI MUSHROOMS AND MOZZARELLA OF BUFALA - Pizza con farina tipo 1, lievito madre, porcini e mozzarella



Experiment with pizza flour for pizza and yeast "integrated" complete success. I must say that I struggled enough to make it round and I had to "exploit" the edge of the table otherwise I would not have succeeded. Anyway, the end result was even spectacular !! I included the buffalo mozzarella "output" as it should be and it's over in the oven for about 2 more minutes. A really great pizza!

Ingredients for 2 pizzas:
500 grams of flour pizza with dried yeast incorporated biological
350 ml of water at room temperature (20/25 degrees)
10 grams of salt
20 grams of oil

For the dressing:
1 fresh porcini mushrooms
10 grams of butter
1 buffalo mozzarella
basil, salt
1 small can of peeled tomatoes of course bio

Preparation:
In a mixer put all the ingredients of the pizza dough with the exception of salt. When will almost blended, add the salt, mix well you do then remove dall'impastatrice and let rise covered the compound, at least until doubled.

When it's ready, divide it into two then roll it round and put on a little peeled

In a skillet, cook the mushrooms lightly, obviously well cleaned and cut into pieces not very large. Cut the mozzarella into cubes.

Then bake the pizza at 250 degrees for about 10 minutes. then pull out the pizza and add the mozzarella and mushrooms. Cook for another 5 minutes then. When it is ready, add the basil and a drizzle of olive oil and serve immediately.





Esperimento di pizza con farina per pizza e lievito madre "integrato" perfettamente riuscito. Devo dire che ho faticato abbastanza a farla diventare tonda e ho dovuto "sfruttare" il bordo del tavolo altrimenti non ci sarei riuscito. Ad ogni modo il risultato finale è stato addirittura spettacolare!! Ho inserito la mozzarella di bufala "in uscita" così come deve essere  e lo finita in forno per altri 2 minuti circa. Una pizza davvero fantastica!

Ingredienti per 2 pizze:
500 grammi di farina pizza con lievito madre incorporato essiccato biologica
350 ml di acqua a temperatura ambiente (20 / 25 gradi)
10 grammi di sale
20 grammi di olio 

Per il condimento:
1 fungo porcino fresco
10 grammi di burro
1 mozzarella di bufala
basilico, olio sale
1 barattolo piccolo di pomodori pelati ovviamente bio

Preparazione:
In una impastatrice mettete tutti gli ingredienti necessari all'impasto della pizza ad esclusione del sale. Quando si sarà quasi amalgamato unite il sale, fate mescolare bene poi togliete dall'impastatrice e fate lievitare il composto coperto, almeno fino al raddoppio. 

Quando sarà pronto, dividetelo in due poi stendetelo tondo e mettete sopra un poco di pelati 

In una padella cuocete leggermente il fungo, ovviamente ben pulito e tagliato a pezzi non molto grandi. Tagliate la mozzarella a cubetti.

Infornate quindi la pizza a 250 gradi per circa 10 minuti. tirate fuori quindi la pizza e aggiungete la mozzarella e i funghi. Cuocete per altri 5 minuti quindi. Quando sarà pronta aggiungete il basilico e un filo di olio di oliva e servite subito.