Ingredients for 4 people
600 grams of raviole Val Varaita
200 grams of Gorgonzola Palzola
2 tablespoons cream
1 leek Cervere
1 black truffle
sage
salt, black pepper
Method
Clean and wash the leeks, drain it well then boil it in a pot for about 15 minutes.
In a saucepan, melt in a double boiler gorgonzola. Add the cream and beating with the whisk, make a smooth paste.
Chop the leek finely and add to the cream with a few sage leaves and grated truffle.
In a pot of boiling water, cook the ravioli. When they are ready, place them in a bowl and mix with the cream with gorgonzola and leek. Serve hot with a few slices of truffle.
Un'altra squisita ricetta con ingredienti del Cuneese (a parte il gorgonzola). Profumato, saporito, assolutamente delizioso.
Ingredienti per 4 persone
600 grammi di raviole della Val Varaita
200 grammi di gorgonzola Palzola
2 cucchiai di panna da cucina
1 porro Cervere
1 tartufo nero
salvia
sale, pepe nero
Procedimento
Pulite e lavate il porro, sgocciolatelo bene quindi fatelo bollire in pentola per circa 15 minuti.
In un pentolino, fate fondere a bagnomaria il gorgonzola. Unite la panna e sbattendo con la frusta, fate una crema omogenea.
Tritate il porro finemente e aggiungetelo alla crema con qualche foglia di salvia e il tartufo grattugiato.
In una pentola di acqua bollente, fate cuocere le raviole. Quando saranno pronte, mettetele in una ciotola e mescolatele con la crema al gorgonzola e porri. Servite caldo con qualche fetta di tartufo.