A real treat, try it.
Ingredients for 4 people
400 grams of half sleeves of durum wheat
2 teaspoons chili dulce amarillo
salt
for the "tomuta"
300 grams of toma pasture
3 organic egg yolks
1 liter of whole milk
Method
In an earthenware pot large enough, put inside Toma cut in pieces not very big, and add the milk. Cover the pan with the plastic wrap and place in refrigerator for about 8 hours.
After eight hours, taken it all and put it in another saucepan. then bake in a water bath until all the cheese has melted. Now add the egg yolks one at a time and cook until you get a thick cream and creamy.
In a pot of boiling water, cook the pasta. and,season with the tomuta. Serve hot with the amarillo dulce .
Una vera e propria leccornia, provare per credere.
Ingredienti per 4 persone
400 grammi di mezze maniche di grano duro
2 cucchiaini di peperoncino amarillo dulce
sale
per la "tomuta"
300 grammi di toma di alpeggio
3 tuorli d'uovo biologico
1 litro di latte intero
Procedimento
In un pentolino in coccio abbastanza capiente, mettete all'interno la toma tagliata a pezzi non molto grandi e unite il latte. Coprite il pentolino con della pellicola da cucina e mettetelo in frigo per circa 8 ore.
Dopo otto ore, prelevate il tutto e mettetelo in un altro pentolino. Cuocete quindi a bagnomaria fino a quando tutto il formaggio non si sarà fuso. A questo punto aggiungete i tuorli uno alla volta e cuocete fino a quando non otterrete una crema densa e cremosa.
In una pentola di acqua bollente, cuocete la pasta. Scolatela al dente, conditela con la tomuta e servite caldo con l'amarillo dulce.