lunedì 24 ottobre 2016

HOMEMADE CANNELLONI WITH BESCIAMELLA, WALNUTS, SPECK AND FONTINA CHEESE - Cannelloni fatti in casa, con noci, speck, fontina e besciamella



Ingredients for 4 people
for cannelloni
140 grams of flour type 1
60 grams of durum wheat semolina flour
1 tablespoon extra virgin olive oil
1 tablespoon of water
salt

for the condiment
200 grams of Fontina Val d'Aosta dop
100 grams of bacon
40 grams of shelled walnuts
200 grams of tomato sauce
400 grams of sauce prepared before
salt, black pepper

Method
Begin preparing the cannelloni. In a mixer, mix all the ingredients you need. When the dough will become compact and homogeneous, let rest in refrigerator wrapped in a plastic wrap for about 1 hour.

When it's ready, very fine put it on a pastry board. Cut long strips of paper and thick enough. You put on each of these slices of fontina cheese, the bacon slices then the walnuts and the sauce. Wrap around the side of the length and place in a baking dish large enough. Cospargte of still a little bechamel sauce then bake at 200 degrees for about 25 minutes.

A obtained baking, baked, let it cool slightly then serve hot.





Ingredienti per 4 persone
per i cannelloni
140 grammi di farina tipo 1
60 grammi di farina di semola di grano duro
1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
1 cucchiaio di acqua
sale

per il condimento
200 grammi di fontina Val d'Aosta dop
100 grammi di speck
40 grammi di noci sgusciate
200 grammi di sugo di pomodoro
400 grammi di besciamella preparata prima
sale, pepe nero

Procedimento
Cominciate preparando i cannelloni. In una impastatrice, impastate tutti gli ingredienti necessari. Quando l'impasto sarà diventato compatto e omogeneo, fatelo riposare in frigo avvolto in una pellicola da cucina per circa 1 ora.

Quando sarà pronto, stendetelo molto fine su di una spianatoia. Tagliate delle striscie abbastanza lunghe e spesse. Mettete sopra a ognuno di esse delle fette di fontina, delle fette di speck quindi le noci e il sugo. Avvolgete il tutto dalla parte della lunghezza e disponetele in una teglia da forno abbastanza grande. Cospargte di besciamella ancora un poco di sugo quindi infornate a 200 gradi per circa 25 minuti.

A cottura ottenuta, sfornate, fate raffreddare leggermente quindi servite caldo.