giovedì 6 ottobre 2016

HOMEMADE PAPPARDELLE OF SPELT FLOUR AND SEMOLA WITH SWORDFISH AND PEPPERS SAUCE - Pappardelle fatte in casa al farro e semola con pesce spade e salsa al peperone



A homemade pasta also quite easy to prepare with exquisite seasoning.

Ingredients for 4 people:
for the pappardelle
120 grams of wholemeal spelled flour
80 grams of durum wheat semolina flour
1 tablespoon extra virgin olive oil
2 tablespoons water
salt

for the condiment
2 swordfish steaks
1 yellow pepper and 1 red
1 clove of garlic
extra virgin olive oil
salt

Method
In a mixer put all the ingredients needed to make the dough. Do mix well, so be a ball, wrap in plastic wrap and let rest in refrigerator for about 1 hour.

Wash the peppers, cut them into layers and remove the white part and the seeds. Let them roast in the oven at 200 degrees for about 10/15 minutes. Remove from the oven when they are ready, let cool slightly then peel them and rub them with a clove of garlic.
Slice them and put them in a blender. Add 3 tablespoons of olive oil, a pinch of salt, then blend until a smooth sauce.

Cook the swordfish in a pan. When you're ready to add the pepper sauce. Cook then turn off the heat and cover.

Roll out the dough with a rolling pin thin enough. Cut the dough large enough, then cook it in boiling water.

When it is ready, drain it and toss it in the pan with the sauce. Serve hot.




Una pasta fatta in casa anche abbastanza veloce da preparare con un condimento squisitissimo.

Ingredienti per 4 persone:
per le pappardelle
120 grammi di farina di farro integrale
80 grammi di farina di semola di grano duro
1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
2 cucchiai di acqua
sale

per il condimento
2 tranci di pesce spada
1 peperone giallo e 1 rosso
1 spicchio di aglio
olio extravergine di oliva
sale

Procedimento
In una impastatrice mettete tutti gli ingredienti necessari a fare l'impasto. Fate amalgamare il tutto, quindi fate una pallina, avvolgetela in una pellicola da cucina e fatela riposare in frigo per circa 1 ora.

Lavate i peperoni, tagliateli a falde ed eliminate la parte bianca e i semi. Fateli arrostire in forno a 200 gradi per circa 10 / 15 minuti. Sfornate quando saranno pronti, fateli raffreddare leggermente quindi spellateli e strofinateli con uno spicchio di aglio.
Tagliateli a fettine e metteteli in un frullatore. Aggiungete 3 cucchiai di olio di oliva, un pizzico di sale, poi frullate fino ad ottenere una salsa omogenea.

Cuocete il pesce spada in una padella antiaderente. Quando sarà pronto unite la salsa al peperone. Fate insaporire quindi spegnete il fuoco e coprite.

Stendete la pasta abbastanza sottile con un mattarello. Tagliate la pasta abbastanza larga, quindi fatela cuocere in abbondante acqua bollente.

Quando sarà pronta, scolatela e fatela saltare in padella con il condimento. Servite caldo.