lunedì 10 ottobre 2016

THE FRAGRANCE OF EXCELLENCE SICILIAN CUISINE MEET THE CERVERE LEEK. Le fragranze dell'eccellenza gastronomica siciliana incontrano il porro Cervere.



Second recipe with leek Cervere. Easy, fast, "fun" but especially fragrant.

Ingredients for 4 people
320 grams of durum wheat spaghetti
240 grams of tuna in olive oil in the jar
80 grams of shelled almonds
half a glass of white wine
1 fairly large garlic clove
rosemary
10 grams of butter
salt and pepper

Method
Clean the leeks, wash and blanch in a pot of boiling water.

Cut the leeks into rounds. Divide in half the almonds, then toast them in a non-stick frying pan.

Chop the tuna and cook it in a pot, always stick with a clove of garlic, a little oil with butter and rosemary. Pour the white wine and let evaporate all the alcohol.

In a pot of boiling water, cook the pasta. When it's ready, drain and place in a bowl. Add half a ladle of the cooking water, then the tuna, leeks and almonds. Mix well and serve hot.









Seconda ricetta con il porro Cervere. Facile, veloce, "divertente" ma soprattutto profumata.

Ingredienti per 4 persone
320 grammi di spaghetti di grano duro
240 grammi di tonno all'olio di oliva nel barattolo
80 grammi di mandorle sgusciate
mezzo bicchiere di vino bianco
1 spicchio di aglio abbastanza grande
rosmarino
10 grammi di burro
sale, pepe

Procedimento
Pulite i porri, lavateli e scottateli in una pentola di acqua bollente.

Tagliate i porri a rondelle. Dividete a metà le mandorle, quindi fatele tostare in un padellino anti aderente.

Sminuzzate il tonno e fatelo cuocere in una pentola, sempre antiaderente, con uno spicchio di aglio, un poco di olio con il burro e il rosmarino. Sfumate con il vino bianco e fate evaporare tutto l'alcool.

In una pentola di acqua bollente, fate cuocere la pasta. Quando sarà pronta, scolatela e mettetela in una ciotola. Unite mezzo mestolo di acqua di cottura poi il tonno, i porri e le mandorle. Mescolate bene e servite caldo.