giovedì 20 ottobre 2016

CAULIFLOWER'S BALLS - Polpette di cavolfiore



A tasty dish, different from usual. Great for a typical dinner "street food"! :-)

Ingredients for 4 people:
1 cauliflower big enough
3 tablespoons breadcrumbs
2 organic eggs
1 tablespoon of Parmesan cheese
1 teaspoon mustard
parsley
frying oil
salt and pepper
frosted balsamic vinegar.

Method
Clean and wash the cabbage. Then put it in a pressure cooker and cook. When it's ready, drain and place in a bowl. With a fork, try to chop it finely enough.

United now the eggs, one at a time and mix well. Then add the parsley, breadcrumbs, mustard, parmesan cheese and mix well again.

Now formed many small balls and mash lightly on top. quickly pass them otherwise breadcrumbs and arrange in a dish.

Fry them and then when they are ready, let them dry with paper for fried Anointed excess.

Serve hot with a dash of balsamic vinegar glazed.












Un piatto saporito, diverso dal solito. Ottimo per una cena tipo "street food"!:-)

Ingredienti per 4 persone:
1 cavolfiore bianco abbastanza grande
3 cucchiai di pangrattato
2 uova biologiche
1 cucchiaio di parmigiano
1 cucchiaino di senape
prezzemolo
olio per fritture
sale, pepe
aceto balsamico glassato.

Procedimento
Pulite il cavolo e lavatelo. Mettetelo quindi in una pentola a pressione e fatelo cuocere. Quando sarà pronto, scolatelo e mettetelo in una ciotola. Con una forchetta, cercate di sminuzzarlo abbastanza finemente.

Unite adesso le uova, uno alla volta e amalgamate bene il tutto. Aggiungete quindi il prezzemolo, il pangrattato, la senape, il parmigiano e mescolate bene nuovamente.

Formate adesso tante piccole palline e schiacciatele leggermente sulla sommità. Passatele velocemente in altro pangrattato e sistematele in un piatto.

Friggetele quindi e quando saranno pronte, fatele asciugare con della carta per fritti dall'unto in eccesso.

Servitele calde con un goccio di aceto balsamico glassato.